Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη



Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη ενώ κηδεύτηκε χθες στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες «Ένα αστείο κορίτσι», «Εν ονόματι του νόμου» κ.α.

Ο χώρος, ωστόσο, στον οποίο έδρασε καλλιτεχνικά, κατά κύριο λόγο ήταν το θέατρο το οποίο υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ολόκληρες δοκιμάζοντας τον εαυτό της σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονη κωμωδία.

Μακροχρόνια και στενή υπήρξε η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο λαμβάνοντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παραστάσεις του μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα»,κ.α.Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.

Η Άννυ Πασπάτη εργάστηκε και στην τηλεόραση. Συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως ο θρυλικός «Μεθοριακός Σταθμός».

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση, με ανάρτησή του στο facebook.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εκδήλωση για τον Τάσο Λειβαδίτη στο Περιστέρι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Peristeri News

«Εκτός Πλαισίου»: Έκθεση εναλλακτικών τεχνικών φωτογραφίας και βίντεο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment