Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περίπου 4.230 μετανάστες από την Μυτιλήνη στον Πειραιά



Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη μεταφέροντας περίπου 4.230 πρόσφυγες.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη μεταφέροντας περίπου 4.230 πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Λέσβο το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 πρόσφυγες. Αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 21:30.

Στο νησί βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριο Βενιζέλος» που αναμένεται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με άλλους 2.500 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθεί και τρίτο πλοίο για την εξυπηρέτηση των προσφύγων το «Κρήτη Ι» που βρίσκεταις την Ουκρανία για επισκευές.

Επίσης τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχεδιάζουν να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 21/12 – Το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Οι αγρότες στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια το Σαββατοκύριακο

Peristeri News

Leave a Comment