Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πετρελαιοφόρο

Πειρατές κατέλαβαν σήμερα ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο, ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας.

Πειρατές κατέλαβαν σήμερα ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο, ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (BMI).

Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία της νήσου Μαν και μεταφέρει ντίζελ, έχει πλήρωμα 24 ναυτικούς. Οι πειρατές το κατέλαβαν ενώ ήταν αγκυροβολημένο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων στα ανοικτά του Λομέ, της πρωτεύουσας του Τόγκο, σύμφωνα με τον Νοέλ Τσουνγκ, υπεύθυνο του BMI στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι πειρατές αντάλλαξαν πυρά μ’ ένα περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού του Τόγκο που κατέπλευσε στην περιοχή αφού δέχθηκε σήμα κινδύνου από το ελληνικό πετρελαιοφόρο, όμως κατάφεραν να διαφύγουν με το πετρελαιοφόρο, υποχρεώνοντάς το να σηκώσει άγκυρα, διευκρίνισε ο Τσουνγκ.

“Κανονικά σ’ αυτή τη ζώνη κρατούν το πλοίο για τέσσερις ή πέντε ημέρες, το λεηλατούν και παίρνουν ένα μέρος του φορτίου του”, σύμφωνα με τον ίδιο. Είναι το δεύτερο επεισόδιο αυτού του τύπου που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στον κόλπο της Γουϊνέας.

Μετά το Αφρικανικό Κέρας, οι ακτές της Δυτικής Αφρικής αναφέρονται πλέον ως ένα νέο θερμό σημείο της πειρατείας. Εκεί γίνονται ιδιαίτερα στόχοι τα δεξαμενόπλοια που είναι φορτωμένα με πετρέλαιο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Επίθεση λύκου σε περιπατητή στην Πάρνηθα

Peristeri News

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment