Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Παρουσιάστηκε το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision

Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό 61ο μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού τον Μάϊο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σήμερα το μεσημέρι.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Utopian Land» του συγκροτήματος Argo μεταδόθηκε και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και συγκεκριμένα από την εκπομπή «STUDIO 3» με τη Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ.

Το «Utopian Land», σε ήχους ποντιακής λίρας με χιπ χοπ κομμάτια, έχει αγγλικό, αλλά και ελληνικό στίχο. Μία σύνθεση βγαλμένη από την ποντιακή μουσική παράδοση σε συνδυασμό με σύγχρονο ήχο, μια προσέγγιση στις δυσκολίες που βιώνουν οι λαοί, μέσα από τη ματιά νέων ανθρώπων που έχουν, οι ίδιοι, βιώσει το δικό τους ταξίδι.

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης άλλαξε την γνώριμη μέθοδο του ελληνικού τελικού και έδωσε με απευθείας ανάθεση την εκπροσώπηση στο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη.

Το συγκρότημα Argo αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

argo_sygrotima

Ο δημοφιλής μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Έκθεση ζωγραφικής «Το Ανθρώπινο Πέρασμα – The Human Passage» της Gilda Frumkin

Peristeri News

Χρυσά Βατόμουρα 2026: Το «War of the Worlds» η χειρότερη ταινία της χρονιάς

Peristeri News

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη»

Peristeri News

Leave a Comment