Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, τις οποίες ορισμένοι μετέφρασαν ως «άνοιγμα» προς τη Χρυσή Αυγή.
Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, τις οποίες ορισμένοι μετέφρασαν ως «άνοιγμα» προς τη Χρυσή Αυγή.
«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί» δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Καβάλας, και πρόσθεσε: «Μπορεί κάποια στοιχεία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση».
Αργά το απόγευμα ο κ. Παναγιωτόπουλος έσπευσε να απαντήσει στις επικρίσεις:
«Όσοι γνωρίζουν ελληνικά και διαβάσουν προσεχτικά τη δήλωσή μου μπορούν να αντιληφθούν το ακριβές περιεχόμενό τους».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις από ραδιοφώνου, υποστήριξε ότι «μπορεί ορισμένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζουν και ν’ ασπάζονται την ιδεολογία του νεοναζισμού, αλλά η βάση του κόμματος, τα μέλη του, το υποστηρίζουν γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, που εναντιώνεται στην οικονομική ανέχεια, την ανεργία και στα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του ελληνικού λαού».
«Ο απλός κόσμος», συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, «που υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή την υποστηρίζει και την ψηφίζει γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας απέναντι στα άλλα κόμματα και το πολιτικό σύστημα. Δε σημαίνει ότι όλοι όσοι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστές».

