Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παράταση στην καταβολή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος.

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (με την ΠΝΠ για τις τράπεζες), καθώς οι προθεσμίες για την πληρωμή των τριών δόσεων ήταν αρχικά νομοθετημένες για το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Όμως, με απόφαση της τέως αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, έχει παραταθεί και η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 26 Αυγούστου από τις 27 Ιουλίου.

Προς διευκρίνιση είναι εάν η παράταση για την πληρωμή της πρώτης δόσης αφορά και όσους έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση, καθώς όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η καταβολή της πρώτης δόσης παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου για όσους κάνουν φορολογική δήλωση από την ημέρα δημοσίευσης της ΠΝΠ έως τη λήξη της περιόδου υποβολής.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός

Peristeri News

Leave a Comment