PeristeriNews.gr
Καιρός

Παραμένει το τσουχτερό κρύο


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά έως 6 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και από το απόγευμα λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Γρήγορα στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και μόνο στη νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment