Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας



Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10 στην Ομόνοια.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων». Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις εφορίες και στις τράπεζες, καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής, εκτός από τα εφημερεύοντα, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν επίσης μέρος οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και για το λόγο αυτό τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Μετ’ εμποδίων οι συγκοινωνίες

Χειρόφρενο τραβούν τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά, ωστόσο, θα πραγματοποιούν δρομολόγια μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς το προσωπικό τους παραμένει επιστρατευμένο. Ωστόσο οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια έως και το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και όχι μέχρι το αεροδρόμιο.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία.

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει και τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στη γενική απεργία.

Πληροφορίες για τις γραμμές που θα εξυπηρετούνται με προσωπικό ασφαλείας, τον αριθμό λεωφορείων και τις ώρες κυκλοφορίας των λεωφορείων ανά γραμμή (πρώτο – τελευταίο δρομολόγιο) μπορεί να αναζητήσει το επιβατικό κοινό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http: //oasth.gr/#el/news/24wrh-Apergia-thn-9h―Aprilioy-2014/ .

Δεν θα λειτουργήσει η νυκτερινή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», σε αντίθεση με τα ειδικά λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α., που θα λειτουργήσουν κανονικά.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ

Peristeri News

Προσοχή απάτη μέσω email από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Peristeri News

Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια θα αρχίσουν στις 17 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment