Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε η βουλγαρική κυβέρνηση

Την παραίτησή της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα για τα μέτρα λιτότητας.

Την παραίτησή της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα για τα μέτρα λιτότητας.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, τη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε ότι παραιτούνται όλα τα μέλη της κυβέρνησής του.

Χιλιάδες Βούλγαροι βγήκαν στους δρόμους στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη, τη Βάρνα και αλλες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα μέτρα λιτότητας και την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, ζητώντας την παραίτηση Μπορίσοφ.

Τη Δευτέρα σε συγκρούσεις με την αστυνομία οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας και του κτηρίου της Βουλής, στο κέντρο της Σόφιας, ενώ μπλόκαραν πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment