Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης



Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά έχοντας εκφράσει προηγουμένως τις επιφυλάξεις της για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση, υπό προϋποθέσεις.

Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, διευκρινίζοντας ότι έγινε αποδεκτή από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τη θέση της θα καταλάβει ο Ζαν-Ζακ Ουρβοάς, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

«Υπερήφανη. Η δικαιοσύνη κέρδισε σε δύναμη και σθένος. Οπως εκείνες και εκείνοι που αφοσιώνονται σε αυτήν κάθε μέρα, την ονειρεύομαι ανίκητη… Μερικές φορές αντιστέκεσαι μένοντας, μερικές φορές αντιστέκεσαι φεύγοντας. Από πίστη σε σένα, σε μας. Για να έχει η ηθική και το δίκαιο τον τελευταίο λόγο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Κριστιάν Τομπιρά λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησής της, η οποία – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – αιφνιδίασε τα μέλη του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου.

 

 

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment