Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παπανδρέου: «Ελπίδα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης»



Επενδύσεις συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ σε πράσινες υποδομές αναμένονται στη χώρα μας έως το 2015, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ σε “πράσινες” υποδομές αναμένονται στη χώρα μας ως το 2015, ανέφερε ο πρωθυπουργός , Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Φόρουμ για τις επενδύσεις στην “πράσινη” ανάπτυξη, χαρακτηρίζοντας την προοπτική αυτή “ελπίδα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα για τη χώρα μας”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο “βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας και καταφέραμε να γλυτώσουμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού”.

“Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας που αναγκαστήκαμε να λάβουμε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, εφαρμόζουμε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η οικονομία να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική μακροπρόθεσμα. Δεν θα γίνουμε ανταγωνιστικοί με τις κλασικές μεθόδους μείωσης των μισθών αλλά με την επένδυση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, δίνοντας αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας”, είπε .

Ο κ.Παπανδρέου επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να θεωρηθεί εμπόδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και οι δύο πρέπει να αντιμετωπισθούν με κοινές λύσεις, και αυτό μπορεί να γίνει με την πράσινη ανάπτυξη.

Το απόγευμα ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment