Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάνω από 54.200 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα



Συνολικά 54.230 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα  καταγράφηκαν 28.730 πρόσφυγες και μετανάστες, με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (9.007 άτομα), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.987 άτομα) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.980 άτομα).

Στα νησιά διαμένουν 8.592 πρόσφυγες και μετανάστες, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 4.177 άτομα και τη Χίο 2.368.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.496 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 2.880 διαμένουν στην προβλήτα του Σκαραμαγκά.

Στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.088 πρόσφυγες, με την πλειονότητα να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (763 άτομα), ενώ στη νότια Ελλάδα, στην Ανδραβίδα, μένουν 324 πρόσφυγες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Οι αγρότες στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια το Σαββατοκύριακο

Peristeri News

Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι – Δύο εβδομάδες χωρίς παρέμβαση

Peristeri News

Leave a Comment