Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οριστική λύση για ρύθμιση 97.000 δανείων του ΟΕΚ

Όπως ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας με την έκδοση υπουργικής απόφασης αντί κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή.

Ρύθμιση – ανάσα για 97.000 οφειλέτες τραπεζών που πήραν στεγαστικό δάνειο από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μηνιαίες δόσεις, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας με την έκδοση υπουργικής απόφασης αντί κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή.

Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος και αναφέρει ότι:

1. Ο χρόνος αποπληρωμής δανείων χορηγηθέντων από πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες) με επιδότηση του επιτοκίου αποκλειστικά από τον καταργηθέντα Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) δύναται να επιμηκυνθεί για όσους δικαιούχους είναι ενήμεροι στην καταβολή οφειλομένων.

2. Ο ΟΑΕΔ δεν παρεμβάλλεται στη διαπραγμάτευση του χρόνου αποπληρωμής μεταξύ δικαιούχων και τράπεζας, ενώ εξακολουθεί να καταβάλλει το προβλεπόμενο ποσό για την επιδότηση του επιτοκίου, μέχρι τη συμπλήρωση των εννέα (9) ετών από την υπαγωγή του δικαιούχου στο πρόγραμμα δανειοδότησης.

3. Το συνολικά καταβληθησόμενο ποσό επιδότησης θα υπολογισθεί με βάση τον αρχικό χρόνο εξόφλησης (15ετία) και με το ισχύον κατά την κατάρτιση της νέας τροποποιητικής του χρόνου αποπληρωμής σύμβασης επιτόκιο της ΕΚΤ.

4. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο έχουν συμβληθεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι (6) μηνών.

5. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, δύναται να παραταθεί η ανωτέρω προθεσμία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment