Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οριακό προβάδισμα ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass.

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής». Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,8% – και με οριακές διαφορές από την έρευνα του Ιουνίου. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (από 24,8%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% (από 23,7%). Μικρή άνοδο εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ (από 4% στο 4,7%), οι ΑΝΕΛ (από 4,1% στο 4,8%), η Χρυσή Αυγή (από 8,1% σε 8,3%), ενώ η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει νέα πτώση (από 3% στο 2,4%).

Στην παράσταση νίκης, η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 15,4%, ενώ στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 47,2% έναντι 30,7% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος στη λίστα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 38,3%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 48,5% στηρίζει την κυβέρνηση και το 61,2% θέλει εξάντληση της τετραετίας. Όχι σε πρόωρες κάλπες «ψηφίζει» επίσης το 35,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ν. Ανδρουλάκης: Η απόφαση για τις υποκλοπές αποτελεί δικαίωση

Peristeri News

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιάνης Βαρουφάκης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Leave a Comment