Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ολοκληρώθηκε με τεχνητή νοημοσύνη η ημιτελής 10η Συμφωνία του Μπετόβεν

Ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο αιώνες μετά τον θάνατο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν η ημιτελής 10η Συμφωνία.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιχείρησε να «διαβάσει» το όραμα του Μπετόβεν, ενώ στην υλοποίηση του έργου συνέβαλαν και ειδικοί στην τεχνολογία και τη μουσική.

Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν δεν ολοκλήρωσε ποτέ το έργο που ακολούθησε τη μνημειώδη 9η Συμφωνία. Ωστόσο, άφησε πίσω του προσχέδια γι’ αυτό που ετοίμαζε.

Ο συνθέτης Βάλτερ Βερζόβα και η Ορχήστρα Beethoven της Βόννης, υπό τη διεύθυνση του Ντιρκ Καφτάν, μετέτρεψαν σε ζωντανή μουσική κομμάτια χαρτιού γεμάτα με νότες και κομμάτια από μελωδίες.

Για την «ανοικοδόμηση» του έργου έγινε ανάλυση έγινε και σε συνθέτες και μουσικούς, από τους οποίους επηρεάστηκε ο Μπετόβεν κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της 10ης Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στη Βόννη στις 9 Οκτωβρίου, ενώ το μουσικό κομμάτι είναι διαθέσιμο online.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

«Αγριοπούλια στο Βερντέν» του Χρήστου Μαργανέλη: Το νέο βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία

Peristeri News

Πέθανε ο δυναμικός ηθοποιός Τσακ Νόρις

Peristeri News

Περιστέρι: Έκθεση ζωγραφικής «Το Ανθρώπινο Πέρασμα – The Human Passage» της Gilda Frumkin

Peristeri News

Leave a Comment