Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΗΕ: Ναι σε εκεχειρία στη Συρία, όχι όμως με Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Αλ Νούσρα



Κάλεσμα για εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και εκείνων της συριακής αντιπολίτευσης, όχι όμως και στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα, απηύθυνε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν Ντε Μιστούρα.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για ανάγκη «πανεθνικής εκεχειρίας» και όχι μόνο τοπικών εκεχειριών, ωστόσο σημείωσε ότι η παύση των μαχών με τις δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι.

Ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος πολεμούν τόσο οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, όσο και η συριακή αντιπολίτευση, οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας, αλλά και το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Το τελευταίο, αν και δρα σε χαλαρή ενότητα με τη συριακή αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος, αλλά και κατά του Ι.Κ., μάχεται και κατά μετριοπαθών κοσμικών και ισλαμικών δυνάμεων των ανταρτών και καταλάμβάνει εδάφη τα οποία διοικεί με τον ισλαμικό νόμο, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα σε σχέση με το Ι.Κ..

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment