Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Το Ιράκ έκανε ένα ελπιδοφόρο βήμα μπροστά



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής ώστε να βοηθηθεί το Ιράκ που αντιμετωπίζει εκτεταμένες ανθρωπιστικές προκλήσεις.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι το Ιράκ έκανε ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός με τον διορισμό ενός νέου πρωθυπουργού και κάλεσε για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των ιρακινών πολιτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους από το νησί Μάρθας Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης όπου βρίσκεται για τις θερινές οικογενειακές διακοπές του, δήλωσε επίσης, ότι οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν επιτυχημένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής ώστε να βοηθηθεί το Ιράκ που αντιμετωπίζει εκτεταμένες ανθρωπιστικές προκλήσεις και έκανε γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με το νέο πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι ο διορισμός του διαδόχου του συνιστά μια παραβίαση του Συντάγματος, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των ΗΠΑ.

«Απορρίπτουμε αυτήν την παραβίαση του Συντάγματος» είπε και πρόσθεσε: «Θα διορθώσουμε το λάθος».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment