Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Oμπάμα: Πλήγμα για τις ΗΠΑ η κατάρρευση της συμφωνίας ΤΡΡ



Μία τυχόν αποτυχία στην εμπορική συμφωνία της ΤΡΡ (Trans-Pacific Partnership) θα έθετε σε κίνδυνο την ηγετική θέση της Αμερικής, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), η οποία διεξάγεται στο Λάος του Βιετνάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η ΤΡΡ είναι «σημαντική τόσο για την περιοχή, όσο και για τις ΗΠΑ».

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Ουάσιγκτον έχει προσπαθήσει να αναπροσαρμόσει την εξωτερική της πολιτική, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ θα διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο.

«Η στροφή προς την Ασία δεν είναι μία “περαστική μόδα”» πρόσθεσε και κάλεσε τις ισχυρότερες χώρες της περιοχής να μη «διατάζουν» τις μικρότερες και πιο αδύναμες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment