Διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, την ώρα που το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωνε τη γνησιότητα του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τους τζιχαντιστές.
Οι ΗΠΑ δεν θα εκφοβισθούν από το Ισλαμικό Κράτος, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από το Ταλίν της Εσθονίας, την ώρα που το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωνε τη γνησιότητα του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τους τζιχαντιστές.
Όπως είπε ο Ομπάμα στόχος των ΗΠΑ είναι «να μην αποτελεί πλέον απειλή» για την περιοχή το Ισλαμικό Κράτος. Τόνισε ωστόσο ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο και δεν μπορεί να γίνει χωρίς στενή συνεργασία με τους εταίρους της Ουάσινγκτον στην περιοχή.
Δέσμευση Ομπάμα για στήριξη της Εσθονίας
Τη δέσμευση ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Εσθονίας ανέλαβε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ταλίν, μία ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Η Εσθονία δεν θα είναι ποτέ μόνη», είπε ο Ομπάμα, την ώρα που το Ταλίν εκφράζει φόβους για τις προθέσεις της Ρωσίας με φόντο και την ουκρανική κρίση. Υπενθύμισε μάλιστα το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του NATO, με βάση το οποίο μια επίθεση εναντίον ενός κράτους-μέλους του Συμφώνου αντιμετωπίζεται ως επίθεση εναντίον όλων.

