Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ο υπερϋπολογιστής για τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα του μέλλοντος (video)



Το επόμενο μεγάλο βήμα της Nvidia αφορά την κατασκευή επεξεργαστών που θα χρησιμοποιούνται από τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα του μέλλοντος, τα οποία εκτός από την ιπποδύναμη θα έχουν εξίσου μεγάλες ανάγκες και σε επεξεργαστική ισχύ για την εκτέλεση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών και τον διαρκή έλεγχο των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η εταιρεία παρουσίασε στο συνέδριο GTC Europe 2016 το Nvidia Xavier, ένα νέο SoC που χαρακτηρίζει ως “υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης” και γι’ αυτό εμπνεύστηκε από το ηγέτη των X-Men για την ονομασία του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο SoC θα είναι έτοιμο για δοκιμές μέσα στον επόμενο χρόνο και θα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης 20 τρισεκατομμυριών λειτουργιών ανά δευτερόλεπτο (20TOPS).

Η Nvidia κατασκευάζει το Xavier SoC με τη διαδικασία FinFET σε κλίμακα 16nm, χρησιμοποιώντας μια νέα αρχιτεκτονική για τον custom octa-core επεξεργαστή, ενσωματώνει επεξεργαστή γραφικών 512 πυρήνων Volta GPU και νέο Computer Vision Accelerator, ιδιαίτερα σημαντικό για αυτο-οδηγούμενα οχήματα.

Σίγουρα θα χρειαστεί να περάσουν μερικά χρόνια για να τα δούμε στην πράξη, αλλά τουλάχιστον έχουμε απτές αποδείξεις ότι ο τομέας έχει “ψωμί”.

https://www.youtube.com/watch?v=Zt_GTH0jtEA


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2025

Peristeri News

Οι χρήστες του TikTok θα ελέγχουν τι ΑΙ βλέπουν

Peristeri News

Εκτός λειτουργίας πολλές ιστοσελίδες, «έπεσε» το Cloudflare

Peristeri News

Leave a Comment