PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

O Super Mario έγινε 25 χρονών


Tα 25 του χρόνια έκλεισε ο Σούπερ Μάριο, ο Ιταλοαμερικανός υδραυλικός, πρωταγωνιστής του ομώνυμου videogame που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Nintendo.

Tα 25 του χρόνια έκλεισε ο Σούπερ Μάριο, ο Ιταλοαμερικανός υδραυλικός, πρωταγωνιστής του ομώνυμου videogame που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Nintendo, αλλά και κορυφαίος εκπρόσωπος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών παγκοσμίως!

Το franchise του παιχνιδιού της Nintendo είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία, ενώ έχει πουλήσει πάνω από 240 εκατ. παιχνίδια, αποφέροντας στη μητρική εταιρία πιο πολλά κέρδη κι από αυτά του Χάρι Πότερ.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1981, όταν παρουσιάστηκε ως Jumpman στο παιχνίδι του Donkey Kong. Το 1985 απέκτησε το δικό του video game, και από τότε έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 παιχνίδια.

Πέραν της κλασσικής αποστολής του να σώσει τη πριγκίπισσα από τους κακούς, ο Μάριο έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό μέσω των παιχνιδιών Mario Tennis και Mario Kart αλλά και με άλλα concept όπως ο Paper Mario και ο Super Mario RPG.

Επιπλέον, ο Σούπερ Μάριο έχει εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά σόου, βιβλία κόμικ, μπλουζάκια, διαφημιστικά σποτ κτλ.

Φυσικά έχει αποκτήσει και τον -λιγότερο διάσημο- αδελφό του, Λούτζι. Παρ’ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει είναι συνεχώς οι ίδιοι (για να σώσει την πριγκίπισσα περνά από τους ίδιους κακούς ανά περιόδους, το κόνσεπτ δεν έχει κουράσει ακόμα!

Ο Μάριο παίζει κυρίαρχο ρόλο στην πλατφόρμα Wii της Nintendo, ενώ φέτος κυκλοφορεί και το Super Mario Galaxy 2, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για έναν κλασικό χαρακτήρα των βιντεοπαιχνιδιών που αντέχει στον χρόνο!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment