Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Καναδάς απειλεί με απόσυρση από τη Σύνοδο των G8



Συνομιλίες Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Καναδά και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Προειδοποιήσεις για απόσυρση τη συμμετοχή του από τη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, μετά το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου στον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ενώ ανακλήθηκε και ο καναδός πρεσβευτής στη Μόσχα.

«Ενωνόμαστε μαζί με τους συμμάχους μας για να καταδικάσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο τη στρατιωτική επέμβαση του ρώσου προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία», ανακοίνωσε ο καναδός πρωθυπουργός. «Οι ενέργειες αυτές συνιστούν σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Συνιστούν επίσης παραβίαση από τη Ρωσία των υποχεώσεών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις της συνόδου κορυφής της G8» που έχει προγραμματιστεί τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τα ενδεχόμενα αντίποινα για τα οποία είχε κάνει λόγο την Παρασκευή αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.

Οι δηλώσεις του καναδού πρωθυπουργού διατυπώνονται μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Στίβεν Χάρπερ με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συντονίσουν στενά τις ενέργειες τους και μέσω των διεθνών οργανισμών, ενώ «επιβεβαίωσαν τη σημασία της ενότητας της διεθνούς κοινότητας για τη στήριξη του διεθνούς δικαίου ως προς το μέλλον της Ουκρανίας και της δημοκρατίας της », αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι Ομπάμα, Ολάντ και Χάρπερ δεσμεύτηκαν επίσης να συνεργαστούν ως προς το οικονομικό πακέτο στήριξης και βοήθειας προς την Ουκρανία, δεδομένου ότι το Κίεβο επιδιώκει σειρά μεταρρυθμίσεων και σταθεροποίησης της ουκρανικής οικονομίας συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment