Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Άσαντ δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες

Έτοιμη να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη, στις 25 Ιανουαρίου, δηλώνει η συριακή κυβέρνηση.

Ως μοναδική προϋπόθεση, το καθεστώς του Άσαντ θέτει να έχει ενημερωθεί για τα ονόματα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα, τόνισε παράλληλα, ότι η συριακή κυβέρνηση είναι αναγκαίο να λάβει τον κατάλογο των οργανώσεων που θα χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές.

Το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ για τον τερματισμό του πενταετούς εμφυλίου πολέμου στη Συρία προβλέπει τη σύνταξη ενός καταλόγου με τις οργανώσεις εναντίον των οποίων μπορούν να γίνονται επιχειρήσεις παρά την εκεχειρία – εφόσον αυτή επιτευχθεί.

Το θέμα αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα που αντιμετωπίζουν οι διπλωμάτες όλων των πλευρών στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για τον τερματισμό των συγκρούσεων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Επιστολή «διαμαρτυρίας» για τους Patriot στην Κάρπαθο

Peristeri News

Βόρεια Κορέα: Σαρωτική νίκη για το κόμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στις εκλογές

Peristeri News

Ιράν: Επιβεβαίωσε το θάνατο του Αλί Λαριτζανί

Peristeri News

Leave a Comment