Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας στο CNN



Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση όλων των μέτρων λιτότητας που απορρέουν από το μνημόνιο επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση όλων των μέτρων λιτότητας που απορρέουν από το μνημόνιο επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNN, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προτίθεται να δει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κριστιάν Αμανπούρ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι “εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, την επόμενη ημέρα οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα”, καθώς οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα -και η επόμενη χώρα θα είναι η Ιταλία ή η Ισπανία.

Όπως αναφέρει δεν θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή διότι τότε οι φτωχοί θα έχουν δραχμές και οι πλούσιοι θα αγοράζουν τα πάντα με ευρώ.

“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη” υπογραμμίζει.

“Δεν ξέρω τί θέλει να κάνει η κ. Μέρκελ, αλλά ξέρω τί θέλουμε να κάνουμε εμείς” είπε, προσθέτοντας: “Δεν θέλουμε να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης. Αλλά θεωρούμε ότι η κ. Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ και την ευρωζώνη εάν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας”.

“Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα μέτρα λιτότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό με τη βοήθεια και άλλων δυνάμεων της Ευρώπης, με τους λαούς που ζητούν μια μεγάλη αλλαγή” δήλωσε.

Και πρόσθεσε: “Διότι όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση. Και εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό”.

Ο κ.Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλα τα μέτρα λιτότητας και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση δεν είναι αποκλειστικά θέμα της Ελλάδας, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα.

“Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση, όσον αφορά στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των ευρωομολόγων και με μία συνολική διαβούλευση για το δημόσιο χρέος όλων των ευρωπαϊκών χωρώ” επισημαίνει.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Π. Μαρινάκης: Ναι στον διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment