PeristeriNews.gr
Διεθνή

O Ερσίν Τατάρ νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων


Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί.

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το 100% των εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί.

Η πρώτη δήλωση Τατάρ

Σε γραπτή δήλωσή του μετά την εκλογή του ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ έστειλε μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι θα είναι «πρόεδρος» όλων των Τουρκοκυπρίων.

Τόνισε ότι θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων και για να ενισχύσει την «ΤΔΒΚ» αναπτύσσοντας την οικονομία της και κάνοντας κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Προσθέτει ότι θα δώσει ιδιαίτερη σημασία προς την κατεύθυνση περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων με την Τουρκία, ως επίσης και στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Τ/Κ στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τείνω από απόψε χέρι φιλίας και ειρήνης προς τον Ε/Κ λαό», αναφέρει στη δήλωση του ο νέος κατοχικός ηγέτης, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να παρακαθίσει σε διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί. Λύση στο Κυπριακό θα επιφέρει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή ενώ θα συμβάλει και στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημειώνει ο Τατάρ, τονίζοντας ότι «εάν το δίδυμο Ε/Κ – Ελλαδιτών αναγνώσουν ορθά τις στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες στην περιοχή μας, τότε πιστεύω ότι μια λύση δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί».

Απευθυνόμενος στα ΗΕ και στην ΕΕ τους καλεί να είναι δίκαιοι έναντι του Τ/Κ λαού επισημαίνοντας ότι «…ο δρόμος που ακολουθούσατε δεν οδήγησε στη λύση. Αντιθέτως, την παρεμπόδισε. Εγώ και η οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί σας. Φτάνει, δεν μπορείτε να παραβλέπετε τον Τ/Κ λαό άλλο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment