Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Λιγότερα χρήματα θα χρειαστεί η Αθήνα

Λιγότερα χρήματα θα χρειαστεί τελικά η Αθήνα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική Βουλή. Όπως εξήγησε οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant με τίτλο «Λιγότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», με βάση τα νέα δεδομένα θα χρειαστούν τελικά 70 δισ. ευρώ αντί των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, υπάρχουν 25 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ένα ποσό που σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο και ίσως δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σχεδόν 1 στους 7 στην Ελλάδα χωρίς βασικά αγαθά

Peristeri News

Πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό το 1ο δίμηνο εφέτος

Peristeri News

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026

Peristeri News

Leave a Comment