Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νόμους κατά του θρησκευτικού μίσους ζητούν οι μουσουλμανικές χώρες

Υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδεικνύεται υπευθυνότητα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των μουσουλμανικών χωρών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OCI) ζήτησαν τη θεσμοθέτηση νόμων κατά της υποκίνησης του θρησκευτικού μίσους, μετά την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής που προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες.

Υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδεικνύεται υπευθυνότητα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και ζήτησαν από τις κυβερνήσεις «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα και δια νόμου, κατά ενεργειών που υποκινούν το θρησκευτικό μίσος, τις διακρίσεις και τη βία».

Κατήγγειλαν επίσης «τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις, τα αρνητικά στερεότυπα, το στιγματισμό, το θρησκευτικό μίσος και τη βία κατά των μουσουλμάνων όπως και την προσβολή της θρησκείας τους».

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης αλλά υπογραμμίζουμε πως πρέπει να διασφαλίζεται ότι ασκείται από όλους με υπευθυνότητα», πρόσθεσαν οι υπουργοί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment