Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νιγηρία: Kερδίζει στις κάλπες ο Γκούντλακ Τζόναθαν



Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, προηγείται σε τουλάχιστον 20 από τις 36 πολιτείες της χώρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, προηγείται σε τουλάχιστον 20 από τις 36 πολιτείες της χώρας, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο και ενδέχεται να αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Τα οριστικά αποτελέσματα από 30 πολιτείες δίνουν τον Τζόναθαν νικητή σε 20 από αυτές. Ο κυριότερος αντίπαλός του, Μουχαμαντού Μπουχάρι, κέρδισε την πλειοψηφία σε 9 πολιτείες ενώ ο Νούχου Ριμπάντου, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, προηγείται σε μία.

Η Νιγηρία αποτελείται από 36 πολιτείες, συν την περιοχή της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας που περιλαμβάνει την Αμπούζα και τα περίχωρά της. Για να κερδίσει τις εκλογές, ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει επίσης να κερδίσει τουλάχιστον το ένα τέταρτο των ψήφων σε τουλάχιστον 24 πολιτείες, με βάση το σύνταγμα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment