PeristeriNews.gr
Media

Netflix: Εκρηκτική αύξηση των συνδρομητών εν μέσω πανδημίας


Η πανδημία απογείωσε τους αριθμούς συνδρομητών του Netflix, όπως ήταν αναμενόμενο, με τους πολίτες να αναζητούν τρόπους ψυχαγωγίας καθώς παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, το Netflix απέκτησε σχεδόν 16 εκατ. νέους συνδρομητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Ευρώπη. Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με τους ρυθμούς αύξησης κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία υπηρεσιών συνεχούς ροής(streaming) -η οποία έχει χρηματοδοτήσει και αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές πολλών εκατ. δολαρίων- προειδοποιεί ότι εξαιτίας του Lockdowin έχουν ανασταλεί σχεδόν όλα τα γυρίσματα ανά τον κόσμο.

Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών του Netflix διεθνώς ανέρχεται σε σχεδόν 183 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των νέων συνδρομητών στο πρώτο φετινό τρίμηνο είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με όσους είχαν δημιουργηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών, περίπου 4,4 εκατομμύρια, προήλθε από την Ευρώπη, ενώ 2,3 εκατομμύρια από ΗΠΑ και Καναδά.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο), ενώ τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Από την άλλη πλευρά, το Netflix επεσήμανε ότι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έχουν σταματήσει σχεδόν όλες οι παραγωγές του ανά τον κόσμο και ο προγραμματισμός ορισμένων νέων ταινιών και σειρών θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα τρίμηνο. Πάντως, το νέο περιεχόμενο που πρόκειται να προβληθεί αργότερα φέτος, είχε σε μεγάλο βαθμό ήδη κινηματογραφηθεί πριν την κρίση του κορωνοϊού. Οι επενδυτές βλέπουν θετικές προοπτικές και η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει πάνω από 30% μέχρι στιγμής φέτος.

Το Netflix, που εκτιμά ότι θα προσθέσει άλλους 7,5 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, έχει προχωρήσει σε 2.000 νέες προσλήψεις για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη διεθνή ζήτηση. Προειδοποίησε, πάντως, τους επενδυτές ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να μειωθεί στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι κυβερνήσεις θα έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και οι άνθρωποι θα «ξεπορτίζουν» συχνότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment