Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέο θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας, με την Αγκυρα να «απαντά» στη νέα επίθεση με πυρά όλμων που δέχθηκε από τη Συρία.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας, με την Αγκυρα να «απαντά» στη νέα επίθεση με πυρά όλμων που δέχθηκε από τη Συρία.

Ολμοι από τη Συρία έπληξαν την Παρασκευή την επαρχία της νότιας Τουρκίας και συγκεκριμένα το χωριό Γιαγλιάνταγι κοντά στην Αλεξανδρέττα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν τραυματίες από τη νέα αυτή επίθεση.

Η Άγκυρα με τη σειρά της προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ «θα καταβάλλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment