Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέο ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες ανοικτά των ακτών της Τουρκίας

Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο, ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, στοίχισε τη ζωή σε 18 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το σκάφος που τους μετέφερε στην Κάλυμνο βυθίστηκε τη νύχτα. Συνολικά 14 άνθρωποι -Σύροι, Ιρακινοί και Πακιστανοί- διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, oι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή.

Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την παραθαλάσσια πόλη Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) στη διάρκεια της νύχτας με ένα παλιό σκάφος που ανατράπηκε και βυθίστηκε δύο ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά.

Περισσότεροι από 500, ανάμεσά τους στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Κατέρρευσαν δύο κτήρια στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Ισπανία: Έκτακτο πακέτο φοροελαφρύνσεων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Peristeri News

Τουρκία: Επιστολή «διαμαρτυρίας» για τους Patriot στην Κάρπαθο

Peristeri News

Leave a Comment