Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Νέο data center για το Facebook



Εξασφαλίζει 38% μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην χρήση ενέργειας

Εξασφαλίζει 38% μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην χρήση ενέργειας

Το νέο data center του Facebook εγκαινίασε ο Mark Zuckerberg στo Forest City της Βόρειας Καρολίνα. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, οι servers που βρίσκονται εκεί είναι σχεδιασμένοι με βάση τις προδιαγραφές του open compute.

Πρόκειται για ένα project του Facebook το οποίο εξασφαλίζει 38% μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε ό,τι αφορά την χρήση ενέργειας σε συνδυασμό με 24% επιπλέον οικονομία.

Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς τα data center του Facebook καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια ακόμη και από τα αντίστοιχα του Google.

Τα κλιματιστικά μηχανήματα της μονάδας θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους και θα είναι βελτιστοποιημένα για τον καιρό της περιοχής που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα υγρασίας. Μάλιστα υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία και μίας δεύτερης αντίστοιχης εγκατάσταση στην ίδια περιοχή.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2025

Peristeri News

Οι χρήστες του TikTok θα ελέγχουν τι ΑΙ βλέπουν

Peristeri News

Εκτός λειτουργίας πολλές ιστοσελίδες, «έπεσε» το Cloudflare

Peristeri News

Leave a Comment