PeristeriNews.gr
Καιρός

Nεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες


Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στη Θράκη, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη Μακεδονία, τη Θράκη και το εσωτερικό της Ηπείρου από 6 έως 21 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα από 13 έως 20 και στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 22 με 24 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Leave a Comment