PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές


Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300-400 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο (200-300 μέτρα) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, που θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη που θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Καιρός: Στη βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και στα ημιορεινά, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις πρωινές ώρες και της Πελοποννήσου από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Leave a Comment