PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές


Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βαθμιαία της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό το πρωί 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα βόρεια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 9 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 και στο Αιγαίο τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment