PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φθάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν στην Κρήτη πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση .
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στα νοτιοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment