PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με πιθανότητα αραιών καταιγίδων


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά το βράδυ αναμένεται βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στα νότια από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στην Κρήτη αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες

Peristeri News

Αραιές νεφώσεις το απόγευμα θα πυκνώσουν

Peristeri News

Leave a Comment