Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα υπηρεσία της ΕΛΑΣ κατά της ρατσιστικής βίας



Τουλάχιστον 200 αστυνομικοί, που προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες ασφαλείας, έχουν επιλεγεί προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες και τα τμήματα που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

Τουλάχιστον 200 αστυνομικοί, που προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες ασφαλείας, έχουν επιλεγεί προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες και τα τμήματα που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

Ηδη έχει αρχίσει και λειτουργεί ο ειδικός πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός κλήσης 11414, ο οποίος δέχεται καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας όλο το 24ωρο, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας έχει ήδη εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προβλέπει την ίδρυση δύο Τμημάτων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένα σε κάθε Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα.

Στην απερίφραστη καταδίκη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 27χρονου πακιστανού μετανάστη αλλά και στην κάθε μορφής ρατσιστική βία προχώρησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και εγκληματικές πράξεις, καθώς και σε φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων, για να εξασφαλίζεται η δημοκρατική ομαλότητα, η ειρηνική συνύπαρξη και η κοινωνική συνοχή», τόνισε ο κ. Αθανασίου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 21/12 – Το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Οι αγρότες στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια το Σαββατοκύριακο

Peristeri News

Leave a Comment