Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση δίνει μικρό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρότερο από μία ποσοστιαία μονάδα είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΖΑ, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μικρότερο από μία ποσοστιαία μονάδα είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΖΑ, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έρχεται πρώτο κόμμα με 22,7% και έπονται ΣΥΡΙΖΑ με 22%, ΠΑΣΟΚ με 11,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, ΚΚΕ με 4,4%, Χρυσή Αυγή με 3,9% και Δημοκρατική Αριστερά με 6,7%.

Όσον αφορά τις έδρες που προκύπτουν από τα παραπάνω και χωρίς να υπολογιστεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, η ΝΔ καταλαμβάνει 121 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 69, το ΠΑΣΟΚ 35, η ΔΗΜΑΡ 21, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 18, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή 12 και Δράση – Δημιουργία Ξανά – Φιλελεύθερη Συμμαχία 10 έδρες.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο ποσοστό του 16,5%.

Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 26,4%, ΠΑΣΟΚ με 13,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, ΚΚΕ με 5,2%, Χρυσή Αυγή με 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά με 8%, Οικολόγοι με 1,6% και ΛΑΟΣ 1,2%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι περίπου έξι στους δέκα θα κάνουν την ίδια επιλογή με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ενώ εξαιρετικά εντυπωσιακές είναι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων που δείχνουν ότι το δίπολο «Δεξιά – Αριστερά» έχει αντικατασταθεί στην παρούσα συγκυρία από το «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο».

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 18% των ερωτηθέντων απαντά ο Αντ. Σαμαράς, το 17% ο Αλ. Τσίπρας, το 9%, ο Ευ. Βενιζέλος, το 3% ο Π. Καμμένος, το 2% ο Φ. Κουβέλης, το 2% ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ένα ακόμη 2% η Αλ. Παπαρήγα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Βουλή: Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη

Peristeri News

Leave a Comment