Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Ναι» στην ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. σύμφωνα με δημοσκόπηση



Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα ψήφιζε η πλειονότητα των Σέρβων πολιτών σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

«Ναι» στην ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα ψήφιζε η πλειονότητα των Σέρβων πολιτών σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού πρακτορείου ειδήσεων Beta από την εταιρεία Ipsos Strategic Marketing, σε περίπτωση δημοψηφίσματος το 54% των πολιτών θα ψήφιζε υπέρ. Εξ αυτών το 29% θα ψήφιζε υπέρ «οπωσδήποτε» και το 26% «κατά πάσα πιθανότητα». Αντίθετα, «όχι» θα ψήφιζε το 29% μετά βεβαιότητας και το 8% ενδεχομένως.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, το 21% δήλωσε πως πιστεύει ότι η Σερβία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην Ε.Ε., το 35% θεωρεί ότι θα ενταχθεί ως το 2020 και το 19% μετά από αυτή την ημερομηνία.

Το 73% θεωρεί ότι η Σερβία, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις από ό,τι οι άλλες χώρες της περιοχής που έχουν ήδη ενταχθεί στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», ενώ το 18% θεωρεί ότι θα έχει την ίδια μεταχείριση. Το 9% δήλωσε πως δεν γνωρίζει την απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment