Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία



Τα οφέλη της τριμερούς συνεργασίας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του.

«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς: πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά, σε θέματα καινοτομίας» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες διεύρυνσης της τριμερούς, με την προσθήκη των ΗΠΑ σε ορισμένα θέματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι «η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή». «Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία» έσπευσε να προσθέσει.

Ειδική μνεία έκανε και στην Τουρκία, με αφορμή την αυριανή (σ.σ. Δευτέρα) επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Λευκωσία.

«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους:  Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας είχε επαφές τόσο με τον πρόεδρο Ρίβλιν, όσο και με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Στη Βουλή η Συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Peristeri News

Δ. Κουτσούμπας: Μόνη διέξοδος για τον λαό η επαναστατική ανατροπή

Peristeri News

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ακριτίδης

Peristeri News

Leave a Comment