Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Ενώπιον των ιστορικών ευθυνών της η Τουρκία



Στην Ελβετία θα δοκιμαστούν οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς και μάλιστα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, σημειώνει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης, συμπληρώνοντας ότι θα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή.

«Για πρώτη φορά απέναντι μας θα ευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και να αποδείξει εάν η θετική ρητορική, στην οποία συχνά καταφεύγει, θα μετατραπεί σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι «αυτή την ιστορική στιγμή όχι μόνο δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε αλλά και να την αναδείξουμε», ενώ σημειώνει πως «αποτελούσε δικό μας στόχο για δεκαετίες ολόκληρες να βάλουμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τη θέσουμε ενώπιον των ιστορικών ευθυνών της».

Επίσης, εκφράζει την πεποίθηση ότι «ο φιλόδοξος στόχος επίτευξης λύσης είναι εφικτός», υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με συγκεκριμένα και απτά βήματα, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της ασφάλειας. Καταλήγοντας, ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι ιεραρχεί πολύ ψηλά τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων, τις οποίες -όπως λέει- απόλυτα λαμβάνει υπόψη «στη διαμόρφωση των θέσεών μας και στην προσπάθεια επίτευξης μιας λύσης, η οποία επιδιώκουμε να είναι αμοιβαία αποδεκτή και να μην αφήνει νικητές και ηττημένους».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Λαβρόφ: Η Αθήνα διέκοψε σχέσεις δεκαετιών

Peristeri News

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Leave a Comment