PeristeriNews.gr
Οικονομία

Nέος επενδυτικός νόμος


Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων.

Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο.

Τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους επιχειρηματίες προκειμένου να ιεραρχήσουν τη σειρά των προκηρύξεων για τα νέα προγράμματα, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, ο υπουργός θα ανακοινώσει και τον προϋπολογισμό του επενδυτικού για το 2011.

Με τις νέες διαδικασίες που ακολουθούνται θα επιτευχθεί “fast track” εγκρίσεων καθώς από τα 3 χρόνια που είναι σήμερα ο μέσος όρος έγκρισης θα κατέβει στους έξι μήνες.

Όπως αναφέρθηκε έχουν εγκριθεί από τον παλαιό αναπτυξιακό κονδύλια ενός δισ ευρώ εκ των οποίων το 90% αφορά 2000 επιχειρηματικά σχέδια για φωτοβολταικά (μέχρι 100 κιλοβάτ) ενώ σημειώθηκε ότι οι εγκρίσεις πέρυσι ήταν 628 εκατ ευρώ.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο θα κατατεθούν τα σχέδια νόμου που αφορούν την μείωση της γραφειοκρατίας για την αδειοδότηση βιομηχανικών και μεταποιητικών εγκαταστάσεων και ΒΕΠΕ και για τα τεχνικά επαγγέλματα και για την τροποποίηση του νόμου που αφορά στην βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στο μεταξύ αναφέρθηκε ότι υπογράφεται εντός των ημερών μεταξύ των τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σύμβαση ύψους 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 400 εκατ ευρώ τις αμέσως επόμενες μέρες.

Εάν συνυπολογιστούν και τα κονδύλια του ΕΤΕΑΝ όπως είπε ο υπουργός αναμένεται μόχλευση κεφαλαίων μέσα στο 2011 ύψους 25 δισ. ευρώ. Επισημάνθηκε δε ότι βασική παράμετρος για την μόχλευση όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων είναι και η αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον από το τραπεζικό σύστημα να συμμετάσχει στην προσπάθεια μόχλευσης είπε ότι με βάση το πρόγραμμα ”εξοικονομώ κατ’ οίκον” υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο υπουργός τόνισε ότι ”δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς που εξαντλούνται στις καλές προθέσεις” και σημείωσε ότι δεν φωτογραφίζονται πλέον κλάδοι και επιχειρηματικά συμφέροντα με το νέο επενδυτικό.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι ασφαλείς εκτιμήσεις για τη συμβολή του επενδυτικού στις θέσεις εργασίας και στην επιχειρηματικότητα θα υπάρξουν σε ένα με δύο χρόνια.

Σημειώνεται σε ότι αφορά στις φοροαπαλλαγές ότι αφορούν φοροαπαλλαγές προ φόρων. Τέλος ο υπουργός ανέφερε ότι εντός του Ιανουαρίου θα γίνει και η προκήρυξη για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment