PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Nέες κινητοποιήσεις για την Κερατέα


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν για το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν για το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου και εκδικάζεται η προσφυγή τους κατά της ανανέωσης της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο.

Εκτός από την κινητοποίηση της Τετάρτης, οι κάτοικοι απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank Σπύρο Λάτση, ενημερώνοντάς τους, για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα διεθνές μποϊκοτάζ εναντίον της Eurobank.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ, πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank».

Στην ίδια επιστολή οι κάτοικοι αναφέρουν ότι προτίθενται «να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από τους οποίους θα ζητηθεί να πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας Eurobank. Και να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων, με στόχο, την αποτροπή της κατασκευής χωματερής στην Κερατέα».

Η επιλογή του μποϋκοτάζ άρχισε την Παρασκευή από το υποκατάστημα Λαυρίου, με αποκλεισμό του, ώστε να εμποδιστούν οι συναλλαγές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment