PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Nέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Από το νέο έτος «ανοίγουν» 800 νέες ευκαιρίες στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς εγκρίθηκε η πρόσληψη 750 Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων στη Σχολή Πυροσβεστών και 50 Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Από το νέο έτος «ανοίγουν» 800 νέες ευκαιρίες στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς εγκρίθηκε η πρόσληψη 750 Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων στη Σχολή Πυροσβεστών και 50 Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Οι υποψήφιοι Δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων πρέπει να είναι Eλληνες πολίτες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Για τους εθελοντές και τους εποχικούς πυροσβέστες το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 31o έτος, ενώ όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ έχουν περιθώριο έως το 33ο έτος της ηλικίας τους.
Oλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου (τουλάχιστον), να έχουν ανάστημα άνω του 1,70μ. (για τους άνδρες) και του 1,65μ. (για τις γυναίκες) και να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόσθετη μοριοδότηση λαμβάνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών (100 και 200 μόρια αντίστοιχα), όσοι έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ’ ή Ε’ κατηγορίας (100 μόρια) και μοτοσικλέτας (50 μόρια) και όσοι γνωρίζουν μία ξένη γλώσσα (100 μόρια για την άριστη και 50 για την καλή γνώση). Επίσης, 50 μόρια λαμβάνουν εκείνοι που διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ και 50 μόρια οι εθελοντές ή οι εποχικοί πυροσβέστες που εργάστηκαν για μία αντιπυρική περίοδο (30 μόρια για κάθε επιπλέον έτος εργασίας).

Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα για τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία αποφοίτησής τους. Επιπλέον μόρια στους διαγωνισμούς κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα έχουν οι εθελοντές Πυροσβέστες που έχουν προσφέρει τουλάχιστον 36 οκτάωρες υπηρεσίες κάθε ημερολογιακού έτους.

Με βάση τον νόμο «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις», εθελοντές πυροσβέστες μπορούν να είναι Ελληνες πολίτες καθώς και πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., ηλικίας 18-55 ετών, που διαμένουν στην Ελλάδα και είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η βασική εκπαίδευση πραγματοποιείται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, έχει ελάχιστη διάρκεια 120 ώρες και ακολούθως υποβάλλονται σε εξετάσεις προκειμένου να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο.

Προβλέπεται επίσης η σύσταση ειδικής κατηγορίας εθελοντών υπό τον τίτλο «Φίλοι του Πυροσβεστικού Σώματος» και στην οποία μπορούν να εντάσσονται Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας 15 ετών και άνω. Τα μέλη της δεν συμμετέχουν στο επιχειρησιακό έργο του Σώματος, αλλά μπορούν να παρέχουν εθελοντική υπηρεσία σε υποστηρικτικές δράσεις.

Πρόσθετη μοριοδότηση λαμβάνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών …..

24 προσλήψεις στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

20 εποχικοί στον Δήμο Τρίπολης

10 θέσεις στη Σκύδρα Πέλλας

Σπουδαστές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή των νέων σπουδαστών στα προπτυχιακά και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013.

Συνολικά θα διατεθούν 4.200 θέσεις στα προπτυχιακά προγράμματα και 3.500 στα μεταπτυχιακά. Επιπλέον, 210 θέσεις προπτυχιακών σπουδών θα δοθούν σε άτομα με αναπηρίες και 350 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδών σε Μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΤΕΙ με προσωποπαγή θέση και Εργαστηριακούς Συνεργάτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Παράλληλα προβλέπεται και η χορήγηση υποτροφιών. Η δημόσια και ανοικτή για τους ενδιαφερόμενους κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 17η Δεκεμβρίου 2011 (Σάββατο) και ώρα 10.00 π.μ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment