PeristeriNews.gr
Διεθνή

Nέα έρευνα του FBI στα e-mail της Χίλαρι Κλίντον


Ως σοβαρό πλήγμα στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τη νέα έρευνα που διέταξε το FBI για την υπόθεση των e-mail της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας αντικείμενο της έρευνας θα είναι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία εστάλησαν από τον προσωπικό λογαριασμό της Κλίντον όταν ήταν υπουργός εξωτερικών. Στόχος θα είναι να διαπιστωθεί εάν τα email αυτά περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Την υπόθεση περιπλέκει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι τα μηνύματα αυτά, κατά πληροφορίες, βρέθηκαν στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε από κοινού με το πρώην «δεξί χέρι» της Χίλαρι, την Χιούμα Αμπεντίν, ο πρώην γερουσιαστής Άντονι Γουάινερ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι έκανε sexting με 15χρονη.

Η ίδια η Χίλαρι σε δηλώσεις της μετά την αποκάλυψη αυτή έκανε λόγο για «φήμες» καλώντας το FBI να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες προκειμένου να μην δημιουργούνται σκιές και εντυπώσεις καθώς βρισκόμαστε 11 ημέρες πριν τις εκλογές των ΗΠΑ.

Ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιη πως «για ό,τι κι αν πρόκειται, δεν θα αλλάξει το συμπέρασμα στο οποίο (το FBI) είχε καταλήξει τον Ιούλιο», οπότε και η υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι κλείνει την έρευνα σχετικά με την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον.

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Γραφείο να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Ο αμερικανικός λαός πρέπει να μάθει όλα τα γεγονότα αμέσως» συμπλήρωσε.

«Ο ίδιος ο διευθυντής (του FBI Τζέιμς Κόμεϊ) είπε ότι δεν γνωρίζει εάν τα μηνύματα στα οποία αναφέρθηκε στην επιστολή του είναι σημαντικά ή όχι», ανέφερε η Κλίντον σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα.
«Βρισκόμαστε 11 ημέρες πριν από αυτές που πιθανόν είναι οι σημαντικότερες εθνικές εκλογές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει στη χώρα. Οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να πληροφορηθούν όλα τα στοιχεία αμέσως», επέμεινε η Κλίντον.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το γεγονός ότι το FBI δημοσιοποίησε την επιστολή τόσο κοντά στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. «Ο διευθυντής οφείλει στον αμερικανικό λαό να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για το τι εξετάζει», τόνισε ο Ποντέστα.

Σε επιστολή του προς Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ανέφερε ότι η υπηρεσία πληροφορήθηκε την ύπαρξη και άλλων μηνυμάτων, τα οποία πιθανόν σχετίζονται με την έρευνα. Ωστόσο, σημείωσε πως το FBI δεν γνωρίζει ακόμη αν το περιεχόμενο των εν λόγω μηνυμάτων είναι σημαντικό, ούτε έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη πριν την ανακοίνωση του FBI για την έναρξη της νέας έρευνας δίνει στην υποψήφια των Δημοκρατικών προβάδισμα 6% έναντι του αντιπάλου της των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την 21η ως την 27η Οκτωβρίου, κατέγραψε ότι το 42% των προσώπων που είτε ψήφισαν ήδη είτε σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 36% τον Τραμπ. Το προβάδισμα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα ήταν 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment