PeristeriNews.gr
Αθλητικά

MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο


Μια ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον καλύτερο τρόπο.

Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, δικαιώνοντας έτσι πλήρως τα προγνωστικά. Πίσω του άφησε τον Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον) και τον Πολ Τζορτζ (Οκλαχόμα)!

Αναμφισβήτητα ο «Greek Freak» πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, μετρώντας 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 32.8 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Η ομάδα του κάτω από την καθοδήγησή του ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (60-22), ενώ έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας, όπου ηττήθηκε με 4-2 από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Τορόντο Ράπτορς.

Ο Giannis συγκέντρωσε το 77% των ψήφων, δείγμα του ότι οι περισσότεροι αναγνώρισαν τη μεγάλη του συνεισφορά στην εφετινή πορεία των Μπακς, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, αποθέωσε τον Έλληνα άσο κατά τη διάρκεια της τελετής των NBA Awards 2019.

Αναλυτικά όλοι οι νικητές:

Ρούκι της χρονιάς:: Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)
Πιο Βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς: Πασκάλ Σιάκαμ (Τορόντο Ράπτορς)
Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς: Λου Γουίλιαμς (ΛΑ Κλίπερς)
Προπονητής της χρονιάς: Μάικ Μπουντενχόλζερ (Μιλγουόκι Μπακς)
Αμυντικός της χρονιάς: Ρούντι Γκαμπέρ (Γιούτα Τζαζ)
Παράγοντας της χρονιάς: Τζον Χορστ (ΜΙλγουόκι Μπακς)
Highlight της χρονιάς: Η 50αρα του Ντέρικ Ρόουζ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
Καλύτερος συμπαίκτης (Twyman-StokesTeammate of the year): Μάικ Κόνλεϊ (Μέμφις Γκρίζλις)
ΝΒΑ Lifetime Achievement Award: Μάτζικ Τζόνσον-Λάρι Μπερντ
Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς (NBA Cares Commuity Assist Award): Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)
Sager Strong Award: Ρόμπιν Ρόμπερτς

Ξέσπασε σε κλάματα ο Αντετοκούνμπο στον καθηλωτικό του λόγο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία τα ξημερώματα της Τρίτης (25/06) με την κατάκτηση του βραβείου του MVP στο ΝΒΑ για τη σεζόν 2018/2019.

Η επιτυχία του αυτή προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στην Ελλάδα, με τον ίδιο να καθηλώνει τον κόσμο στη διάρκεια των δηλώσεών του μετά την απονομή του βραβείου. Ο Giannis δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα παίρνοντας στα χέρια του το βραβείο από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ!

Αφού ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, τους Μπακς, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς και γενικά όλο τον κόσμο για την βοήθεια που του έδωσε, προκάλεσε ανατριχίλα με τα λόγια του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό,τι κάνω το κάνω μέσα από αυτόν.

Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν.

Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα.

Πριν δύο χρόνια είχα ως στόχο να γίνω ο κορυφαίος στη λίγκα. Πάντοτε όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου που με πίεζε να παίζω όλο και πιο σκληρά, ακόμα και όταν το κορμί μου πονάει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ πολύ, σας αγαπάω πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Ευχαριστώ για όσα κάνετε για εμένα.

Να ευχαριστήσω και την εκπληκτική μου μητέρα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και αν δεν έχεις έναν καλό γονιό δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Η μητέρα μου είναι το οικοδόμημα αυτής της οικογένειας και είναι η ηρωίδα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ατζέντηδές μου. Ευχαριστώ που πιστεύατε σε μένα και δε με ενοχλείτε μέσα στην σεζόν. Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα για μένα. ο στόχος είναι να πάρω το πρωτάθλημα. Πάντα ο πατέρας μου έλεγε: να θέλεις περισσότερα αλλά να μην είσαι άπληστος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment