PeristeriNews.gr
Οικονομία

Moody’s: Προβληματισμός για την ταχύτητα προόδου της Ελλάδας


Προβληματισμό για την ταχύτητα προόδου της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Κόλιν Έλις, ανώτερο στέλεχος της Moody’s Investor Service.

«Καταγράφουμε πρόοδο στην Ελλάδα -αυτήν τη στιγμή “Β3” με θετική προοπτική- όμως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα συνεδρίου του Economist, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο.

Όσον αφορά την επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων, ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα έχει κάποιον χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να επιστρέψει στις αγορές σύντομα».

«Στην πραγματικότητα, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στην επόμενη 5ετία και η πρόκληση έγκειται στο γεγονός ότι όσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο μεγαλύτερο απόθεμα χρέους θα αποπληρώσει» έσπευσε να προσθέσει.

Δεν παρέλειψε πάντως, να προειδοποιήσει και για το πολιτικό ρίσκο, το οποίο συνδέεται με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όσον αφορά τον αντίκτυπο της ανατροπής της μεταρρύθμισης στις συντάξεις, ο Έλις απάντησε με νόημα ότι «θα έδινα περισσότερη σημασία στη συνολική προοπτική της χώρας, η οποία δείχνει θετική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment