• Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Moody’s: Προβληματισμός για την ταχύτητα προόδου της Ελλάδας

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος03/ 2018

Προβληματισμό για την ταχύτητα προόδου της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Κόλιν Έλις, ανώτερο στέλεχος της Moody’s Investor Service.

«Καταγράφουμε πρόοδο στην Ελλάδα -αυτήν τη στιγμή “Β3” με θετική προοπτική- όμως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα συνεδρίου του Economist, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο.

Όσον αφορά την επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων, ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα έχει κάποιον χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να επιστρέψει στις αγορές σύντομα».

«Στην πραγματικότητα, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στην επόμενη 5ετία και η πρόκληση έγκειται στο γεγονός ότι όσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο μεγαλύτερο απόθεμα χρέους θα αποπληρώσει» έσπευσε να προσθέσει.

Δεν παρέλειψε πάντως, να προειδοποιήσει και για το πολιτικό ρίσκο, το οποίο συνδέεται με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όσον αφορά τον αντίκτυπο της ανατροπής της μεταρρύθμισης στις συντάξεις, ο Έλις απάντησε με νόημα ότι «θα έδινα περισσότερη σημασία στη συνολική προοπτική της χώρας, η οποία δείχνει θετική».

Ετικέτες: ,