PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Mobile live streaming απέκτησε το YouTube


Νέα λειτουργία ζωντανής μετάδοσης βίντεο από κινητά (mobile live streaming) απέκτησε το YouTube.

Σε πρώτη φάση, η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε δημιουργούς βίντεο (YouTubers) οι οποίοι έχουν πάνω από 10.000 subscribers, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε blogpost στο επίσημο blog της Google για το YouTube, σύντομα θα «ανοίξει» και για τους υπόλοιπους χρήστες.

Το Mobile Live Streaming έχει ενσωματωθεί πλήρως στην εφαρμογή του YouTube. «Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για να αρχίσετε να μεταδίδετε είναι να ανοίξετε το YouTube, να πατήσετε το κουμπί “τραβήξτε”, και είστε στον αέρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Google, όπου επίσης τονίζεται ότι τα βίντεο σε ζωντανή μετάδοση θα έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις με τα κανονικά YouTube βίντεο- δηλαδή μπορούν να αναζητηθούν, να βρεθούν μέσω προτάσεων ή λιστών αναπαραγωγής, και να προστατευθούν από ανεπιθύμητη χρήση.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, υπάρχει συνεργασία με εκατοντάδες YouTubers για τη βελτίωση της όλης εμπειρίας μετάδοσης από κινητά, καρπός της οποίας είναι η βελτίωση της ροής των μηνυμάτων στη ζωντανή συνομιλία, ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείριση μεγάλων όγκων.

«Για να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να κερδίσουν έσοδα από live streaming, λανσάρουμε επίσης το Super Chat, ένα νέο εργαλείο εκμοντερνισμού του live stream, διαθέσιμο σε δημιουργούς σε πάνω από 20 χώρες και θεατές σε πάνω από 40 χώρες» αναφέρεται επίσης. Το Super Chat, όπως αναφέρεται, είναι σαν να πληρώνει κάποιος για μια θέση στην πρώτη σειρά στην ψηφιακή εποχή, καθώς, «επιτρέπει σε κάθε φαν που παρακολουθεί ένα live stream να ξεχωρίζει από το πλήθος και να λαμβάνει την προσοχή του δημιουργού, αγοράζοντας μηνύματα chat τα οποία υποδεικνύονται με φωτεινά χρώματα και μένουν καρφωμένα στο πάνω μέρος του παραθύρου του chat για μέχρι και πέντε ώρες. Το Super Chat επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν λίγο “χρώμα” στα chat τους και δίνει στους δημιουργούς έναν νέο τρόπο να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους φαν τους, κερδίζοντας παράλληλα χρήματα, ενώ, για παράδειγμα, κάνουν ψώνια ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια» συμπληρώνεται στη συνέχεια.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Cnet, δεν είναι η πρώτη κίνηση του YouTube στο mobile live recording και streaming, καθώς από το 2015 παρέχει δυνατότητες ζωντανής μετάδοσης για βίντεο βιντεοπαιχνιδών («let’s play») στην gaming εφαρμογή του- ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται σίγουρα να ταράξει περισσότερο τα νερά, «πετώντας το γάντι» στο Facebook Live, το οποίο εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο πριν, εκτινάσσοντας τη δημοτικότητα της live μετάδοσης βίντεο στα ύψη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment